Zoeken

Mohamed sterft bij ongeval in België, broertje (13) gewond

23 september 2022 - 11:00 - Wereld

©

De 19-jarige Mohamed Bentala is dinsdag bij een ongeval in het Belgische Meerhout omgekomen. Zijn 13-jarige broertje moest uit het wrak worden bevrijd en raakte gewond.

Het ongeval gebeurde dinsdag rond 11.30 uur. Mohamed zou voor een nog onbekende reden zijn uitgeweken en belandde met zijn auto tegen een duiker. De jonge bestuurder was op slag dood. Zijn broertje raakte gewond.

Lees ook: Steun voor Luikse gezin dat drie kinderen verloor bij ongeval in Marokko

"De bestuurder heeft blijkbaar moeten remmen voor iets, want er werd een heel lang remspoor vastgesteld. Maar de omstandigheden van het ongeval zijn op dit moment nog onduidelijk," verklaarde burgemeester Nele Geudens kort na het ongeval. Zij bevestigde ook de aanwezigheid van Mohamed Bentala’s broertje in de auto. "Hij moest uit het wrak bevrijd worden en is met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht."

Lees ook: Marokkaan 30 meter gekatapulteerd na ongeval in Spanje (video)

Na het overlijden van Mohamed Bentala werd een inzameling op internet gestart om in zijn naam een goede actie te doen, zoals waterputten aanleggen of oogoperaties betalen voor mensen die dat zelf niet kunnen. In de moskee Essalam in Geel werd woensdag het Djanazah gebed gehouden voor de overledene.

Bladna.nl