Zoeken

Leerkracht in Brussel ontslagen na islamofobe uitspraken

3 juni 2015 - 21:00 - Wereld

©

In de Belgische hoofdstad Brussel is een leraar geschiedenis ontslagen omdat hij in een Facebook-gesprek met een leerlinge racistische en islamofobe uitspraken maakte.

De man werkte al 14 jaar in het Dachsbeck Lyceum. De moeder van de toen 17-jarige leerlinge zag het gesprek en deed aangifte tegen de leerkracht.

Het omstreden bericht luidde als volgt:

"Als je een goede gelovige wil zijn, waarom dan niet een goede katholieke of protestante, of joodse, of zelfs atheïst? Je kunt zelfs in God geloven op een meer subtiele wijze net als boeddhisten. Waarom kiezen voor de religie die zich kenmerkt door de hoogste graad van analfabetisme en die de meeste onderontwikkelde en achtergestelde landen telt?"

Zijn hiërarchie beschouwde zijn bericht als "racistisch en islamofoob" en een schending van het "besluit van 1994 over de neutraliteit van het gemeenschapsonderwijs". De stad Brussel beschuldigd hem er tevens van buiten de lesuren contacten te hebben gehad met studenten, wat streng verboden is. De leerkracht gaat in beroep tegen de beslissing van de stad.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team