Zoeken

België: tienermeisje met hoofddoek mishandeld en "vuile Marokkaan" genoemd

6 april 2018 - 11:08 - Wereld

©

Een 16-jarige moslima is afgelopen vrijdag tijdens een schoolreis in het Belgische Oostende het slachtoffer geworden van een racistische aanval.

RTLinfo vernam van de moeder van Ilhem, Nathalie Della Valentina, dat haar dochter was geslagen en mishandeld. "De man duwde mijn dochter met geweld. Toen ze zich omdraaide om iets te zeggen, trok hij haar hoofddoek af en gaf haar een harde klap in het gezicht terwijl hij riep dat ze een ’vuile Marokkaanse’ was.", aldus de moeder.

Op een foto die door een klasgenootje van Ilhem werd genomen ziet men hoe de man haar probeert te wurgen terwijl een leerkracht hem tracht tegen te houden.

De politie gaat niet uit van een islamofobe aanval volgens Carlos Smits, commissaris in Oostende. "We hebben vijf proces-verbalen opgesteld. Een tegen de man voor geweld tegen het meisje. De vier anderen tegen vier minderjarigen die zich in de ruzie mengden. Een onderzoek is aan de gang. Op dit moment wordt niet uitgegaan van een islamofobe aanval.", aldus de commissaris.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team