Zoeken

Mooie liefdesverhaal Chinese man en Marokkaanse vrouw (video)

23 maart 2023 - 21:00 - Marokko

©

Een Chinese ingenieur die naar Marokko kwam om aan het project van de Mohammed VI toren in Rabat te werken, heeft er ook de liefde gevonden. Hij werd namelijk smoorverliefd op een Marokkaanse stewardess en stichtte een gezin met haar.

De twee ontmoetten elkaar vier jaar geleden. De Chinese ingenieur werkte toen aan een project in de haven van Casablanca. Zij was stewardess bij een luchtvaartmaatschappij in Marokko. "Het was alsof onze ontmoeting altijd al gepland was. We wisselden contacten uit en zijn nooit meer van elkaars zijde geweken", aldus de ingenieur aan CGTN.

Lees ook: Intieme onthullingen over echtpaar Debbouze-Theuriau

Uit de verbintenis werd twee jaar geleden een meisje geboren. Haar vader beschrijft haar als "een schattig en zeer ondeugend meisje" dat haar ouders trots maakt. Vanwege de drukke agenda van haar ouders woont de kleine meid bij haar Marokkaanse grootmoeder. "Ik vind het zeer jammer dat we niet zoveel van haar genieten als we zouden willen, maar dat is de consequentie van het werk dat we doen. Ik probeer in het weekend tijd met haar door te brengen, al zou ik graag veel meer willen doen."

In tegenstelling tot sommige koppels heeft hun verschillende achtergrond geen invloed op hun relatie. "Mijn schoonvader heeft in Frankrijk gestudeerd en mijn vrouw is zeer ruimdenkend. Mijn Chinese cultuur is zeer inclusief. We hebben daar geen problemen mee. We proberen uit onze culturele verschillen de nodige kracht te putten om vooruit te komen".

De ingenieur is blij met zijn deelname aan de bouw van de Mohammed VI Toren, het hoogste gebouw in Marokko en het tweede hoogste in Afrika, na de emblematische toren van de nieuwe administratieve hoofdstad (NAC) in Egypte. "Ik denk dat de bouwsector in Marokko anders is dan wat ik ken en gewend ben in China", zegt hij.

Lees ook: België weigert huwelijk Kimberly en Khalil uit Marokko

De man reisde in het kader van zijn werk naar veel landen, maar Marokko blijft zijn favoriet. "Marokko is het land waar ik verliefd werd en mijn kind kreeg. Ik leer er veel. Mijn carrière is hier echt begonnen. Ik heb vrienden, ook buiten het werk, ik heb mijn talenkennis verbeterd en het belangrijkste is dat ik hier de vrouw van mijn leven heb ontmoet, mijn thuis heb gesticht. Ik heb een dochter van wie ik met heel mijn hart hou. Ik zou graag zien dat de relatie tussen China en Marokko verder verbetert".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team