Zoeken

Grootschalige lastercampagne tegen taxisector Casablanca

17 april 2024 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse vakbondsleider Mustapha Kihl hekelt een online campagne die taxichauffeurs in Casablanca bekritiseert. Volgens Kihl worden er op Facebook valselijk beelden verspreid die het imago van de taxisector schaden.

Op verschillende Facebookpagina’s zijn de afgelopen dagen foto’s en video’s gedeeld waarop taxi’s te zien zijn die verkeersregels overtreden. Dit heeft geleid tot veel verontwaardiging onder internetgebruikers, die de chauffeurs beschuldigen van onverantwoordelijk rijgedrag.

Lees ook: Taxichauffeur in Tanger valt passagiere aan voor 1 dirham (video)

Kihl, secretaris-generaal van de UDT-vakbond, noemt de campagne "onaanvaardbaar" en benadrukt dat de verspreiding van dit soort beelden "een aanval is op de taxisector". Hij vermoedt dat de campagne afkomstig is van "partijen die vijandig staan tegenover de taxisector".

Lees ook: Marrakchi boos op taxichauffeurs

De UDT roept de politie op om in te grijpen en een einde te maken aan de online campagne. De vakbond benadrukt dat de taxisector "een cruciale publieke dienstverlening" biedt, maar kampt met "beperkingen en druk". "Dit is een kwetsbare sector die geen eigen stations heeft en concurrentie ondervindt van apps", aldus Kihl. "We eisen dat de taxisector met respect wordt behandeld."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team