Zoeken

Marokko: mega-brug om Laayoune te omzeilen

21 juni 2024 - 13:00 - Marokko

©

De bouw van de tweede viaduct van Laayoune is in volle gang. Met een lengte van 1725 meter wordt het de langste brug van Afrika.

Het Marokkaanse ministerie van Publieke Werken en het bedrijf NOVEC (CDG Group) zetten de vaart in met de bouw van de viaduct over de Oued Sakia El Hamra, ter hoogte van de ringweg van Laayoune. De eerste stappen voorafgaand aan de bouw van de brug werden op beeld vastgelegd door Rue20.

Lees ook: Marokkaanse "ninja’s" om Mohammed VI tuibrug te controleren

Het ministerie meldt de ondertekening van een overeenkomst met het Arabisch Fonds voor Economische en Sociale Ontwikkeling. Hiermee verkrijgt Marokko een lening voor de financiering van de aanleg van de westelijke ringweg van de stad Laayoune. Deze ringweg zal de langste brug van Marokko en Afrika omvatten.

Lees ook: Laayoune krijgt grootste brug van Marokko

De bouw, met een prijskaartje van 1,2 miljard dirham, zal naar verwachting ongeveer vier jaar duren. De brug over de Oued Sakia el Hamra zal bestaan uit twee parallelle bruggen met een lengte van 1725 meter. Deze viaduct zal 23 overspanningen en een rijbaan van 8 meter breed tellen, waarmee het de langste brug van Afrika wordt. De brug zal twee rijstroken in elke richting, heen en terug, omvatten. Hierdoor kunnen passagiers en vrachtwagens hun weg naar het zuiden van de stad Laayoune vervolgen zonder door het centrum te hoeven rijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team