Zoeken

Spaanse journalist beschuldigd van racisme tegen Lamine Yamal

28 september 2023 - 21:00 - Sport

©

Vito Quiles, een Spaanse journalist, wordt door de woordvoerder van de Spaanse socialistische partij (PSOE), Patxi López, beschuldigd van racisme vanwege zijn kritiek op de 16-jarige Spaanse voetballer van Marokkaanse afkomst, Lamine Yamal.

Quiles heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen López, die hem als racist bestempelde. De journalist legde in een verklaring uit dat zijn controversiële bericht op X tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024 niet racistisch bedoeld was. Hij bekritiseerde Lamine Yamal’s doelpuntviering waarbij hij zijn Spaanse teamgenoten in Barcelona leek te bespotten na de uitschakeling van Spanje door Marokko in de achtste finales van het wereldkampioenschap in Qatar.

Lees ook: Toen Lamine Yamal de spot dreef met Spanje (video)

De journalist haalde ook aan dat de vader van Yamal activisten van de Vox-partij had aangevallen tijdens een evenement in Catalonië, meldt La Razón. Diverse journalisten steunen Vito Quiles, benadrukkend dat hij geen racist is en dat zijn professionaliteit en ethiek geprezen moeten worden. Quiles zelf bekritiseert de ernstige inbreuk op de vrijheid van meningsuiting.

Bladna.nl