Zoeken

Kunstmatige intelligentie plaatst Oussama Idrissi op niveau Mbappé

9 juli 2023 - 21:30 - Sport

©

Kunstmatige intelligentie (AI) zou FC Sevilla hebben aangezet om de Marokkaanse international Oussama Idrissi te contracteren. Ondanks enkele tegenslagen bij de Andalusische club, blijven de cijfers spreken en plaatsen ze hem op hetzelfde niveau als Kylian Mbappé.

Kunstmatige intelligentie blijkt een uitstekend hulpmiddel te zijn voor het verzamelen en analyseren van gegevens en statistieken, wat clubs helpt in hun rekruteringskeuzes. Dat was onder meer het geval in 2020, toen Sevilla Oussama Idrissi van AZ Alkmaar rekruteerde, meldt La Sexta.

Lees ook: Oussama Idrissi, het eeuwige probleem van FC Sevilla

Idrissi werd onder meer uitgeleend aan Cadiz en Ajax en maakte geen deel uit van de plannen van voormalig Sevilla-coach Julen Lopetegui. Hij keerde daardoor vorig seizoen terug naar Nederland om bij Feyenoord te spelen. Dit seizoen heeft de Marokkaanse international de ambitie om zijn plaats in het team van Mendilibar te vinden en begint hij het voorseizoen bij Sevilla. AI blijft bevestigen dat zijn prestaties goed zijn.

Lees ook: Blessure trok streep door WK-droom Oussama Idrissi

AI heeft zelfs een interessante statistiek naar voren gebracht, meldt dezelfde bron. Idrissi is gelijk aan Kylian Mbappé in termen van het aantal gecreëerde scoringskansen. Als linksbuiten zou Idrissi een van de gevaarlijkste spelers in Europa zijn. Dit kan hem een nieuwe kans bij Sevilla opleveren, waar een tekort aan doelpunten een echt probleem was in het laatste La Liga-seizoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team