Zoeken

Kruis Neymar zorgt voor opschudding in Saoedi-Arabië

2 september 2023 - 17:00 - Sport

©

Moslimpersoonlijkheden hebben hun ongenoegen geuit na de aankomst van voetballer Neymar in Riyad. De Braziliaanse speler droeg een diamanten kruisvormige hanger.

Deze situatie heeft een storm van kritiek veroorzaakt op sociale media, met stemmen die deze daad beschouwen als "potentieel beledigend voor de bakermat van de Islam". Een groot aantal Saoediërs vindt echter dat de verontwaardiging overdreven is en spreken over jaloezie en intolerantie.

Lees ook: Achraf Hakimi grapt met Neymar: "Zeg Salam Aleikoum" (video)

De Marokkaanse islamist Abdellah Nhari heeft de heiligheid van het "Arabische schiereiland" benadrukt door een hadith en een Koranvers te citeren. Volgens hem vertegenwoordigt de aanwezigheid van de hanger op dit heilige land een poging om de regio van zijn religieuze doel af te leiden. De Algerijn Moussa Azzouni heeft Neymar bekritiseerd en hem een slecht voorbeeld genoemd voor de moslimjeugd, terwijl Muhannad Al-Obaydi, een in Londen gevestigde schrijver, suggereerde dat Neymars gebaar opzettelijk was.

Lees ook: Mbappé, Messi, Neymar en Ramos steken draak met Achraf Hakimi (video)

Op sociale media werden deze kritieken breed bespot, waarbij velen van mening zijn dat deze reacties werden aangewakkerd door jaloezie en intolerantie. Yasser Al-Qahtani, voormalig aanvoerder van het Saoedische elftal stelde dat de vooruitgang van Saoedi-Arabië in de sportwereld sommige mensen stoort, waardoor ze verdeeldheid zaaien via controversiële berichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team