Zoeken

Relatie Koning Mohammed VI en Koning Salman gespannen

16 oktober 2020 - 17:10 - Marokko

©

De relatie tussen koning Salman en koning Mohammed VI is niet meer zoals het voorheen was. Het lijkt erop dat de Saoedische koning Salman bin Abdelaziz Al Saoud Marokko de rug heeft toegekeerd.

De Saoedische koning was dol op de toeristische potentie van Marokko. Hij bracht zijn zomervakanties door in zijn verblijf in Tanger. Echter zou zijn zoon kroonprins Mohamed Ben Salman hem dat nu verbieden.

Het verblijf van de Saoedische koning vormde een belangrijke inkomstenbron voor Marokko. Van vijf-sterren hotelreserveringen tot luxe autoverhuurbedrijven: de toerismesector had baat bij zijn komst. In totaal werden er dan bijvoorbeeld 800 hotelkamers gereserveerd voor de monarch en zijn hofhouding.

Zijn indrukwekkende processie bestond uit meer dan 200 luxe voertuigen voor zijn reizen door het koninkrijk. Dankzij deze verhuur konden autoverhuurbedrijven van in Tanger hun dure limousines en grote auto’s afschrijven. Ook lijfwachten, tuinmannen en schoonmakers konden rekenen op een tijdelijke baan met de komst van de Saoedische koning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team