Zoeken

Kritiek vanuit Algerije op Marokkaanse premier

29 december 2020 - 13:00 - Wereld

©

De PJD-partijleider en minister-president Saadeddine El Othmani wordt in Algerije een ’verrader’ en een ’zionist’ genoemd. De Algerijnse politieke partij MSP die geregeerd wordt door de islamist Abderrazak Makri doet deze uitspraken.

De beledigingen komen naar aanleiding van het besluit van Marokko om de banden met Israël te normaliseren.

"De Marokkaanse premier en partijvoorzitter van de PJD moet zich diep schamen voor het verraad en zijn handtekening op de verdragen, dit in strijd zijn met zijn voorgaande uitgangspunt omtrent de normalisatie tussen Israël en Marokko", aldus Makri op Facebook.

"Wij geloven dat er binnen de partij genoeg mensen zijn die geloofwaardig zijn in hun steun voor de Palestijnse kwestie en tegen de Zionistische bezetter. Maar als de partijleiding dit verraad heeft goedgekeurd, dan zijn zij officieel zionistisch geworden," gaat Makri verder.

Het bezoek van de Israëlische veiligheidsadviseur Meir Ben-Shabbat aan Marokko, zou volgens hem een teken zijn dat de twee landen samen gaan werken op het gebied van veiligheid. Voor de Palestijnse zaak zou dat "gevaarlijk" zijn, aldus de Algerijnse politicus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team