Zoeken

Koning Mohammed VI betaalt ingang bezoekers thermaalbaden Moulay Yacoub

4 november 2017 - 13:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft tijdens zijn bezoek aan Fez en het nabijgelegen kuuroord van Moulay Yaacoub instructies gegeven om gratis toegang te verlenen aan de bevolking en de toeristen die het station bezoeken.

De monarch arriveerde vrijdag in Moulay Yaacoub om verschillende projecten in te huldigen. Tijdens een bezoek aan de thermaalbaden dezelfde dag besloot hij de ingangskosten te betalen voor alle bezoekers gedurende drie dagen. Volgens de plaatselijke autoriteiten geldt dat ook voor mensen die van tevoren een plaats reserveerden en betaalden.

De Koning zou hebben gemerkt dat, wanneer hij de bekende baden bezocht, niemand aanwezig was. Hij kreeg toen te horen dat de toegang tot het station om veiligheidsredenen verboden was tijdens zijn aanwezigheid, een beslissing waarmee de Koning niet blij was. Hij besloot daarom zelf de toegang te betalen aan alle bezoekers.

Iedereen krijgt dus gratis toegang tot de thermaalbaden tot zondag. De ingang kost gewoonlijk 80 dirham. In de kleine stad werd tevreden gereageerd op het besluit van de Koning. Dat bericht MWN.

In de afgelopen maanden lanceerde Koning Mohammed VI verschillende projecten in Fez, waaronder een nieuwe luchthaventerminal en de heropening van de volledig gerenoveerde 14e-eeuwse madrasas.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team