Zoeken

Casablanca: Koning Mohammed VI brengt onverwachtse nachtelijke bezoeken aan vertraagde projecten

18 oktober 2017 - 12:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI bracht in de nacht van zondag op maandag een verrassingsbezoek aan meerdere projecten in Casablanca die vertraging hebben opgelopen. Dat gebeurde zonder het medeweten van de plaatselijke autoriteiten.

Het bezoek van de Koning vond plaats zonder protocol maar onder sterke veiligheidsmaatregelen. De Koning stelde onderweg veel vragen over de vooruitgang van de verschillende projecten in de Marokkaanse metropool.

Alle bezochte projecten voldoen niet aan de deadlines. Onder deze projecten de heraanleg van de zeedijk van Ain Diab waarvoor 100 miljoen dirham werd vrijgegeven en waarvan de werken nog maar pas zijn begonnen.

Het bezoek van de Koning zorgde voor ongerustheid bij de ambtenaren belast met de uitvoering van de projecten, maar ook bij de verantwoordelijken van de lokale collectiviteiten, die van het ontwikkelingsbedrijf Casa Aménagement en de Wilaya van Casablanca. Vooral bij de Wilaya wordt de dreigende koninklijke woede gevreesd vanwege de tientallen projecten die in de stad werden gestart en waarvan de vooruitgang heel traag verloopt.

Andere projecten die nog aan de gang zijn betreffen onder meer de rehabilitatie van verschillende groene ruimten zoals het Park van de Arabische Liga, het dierenpark van Ain Sebaa en het Bouskoura-Marchich bos. Er wordt ook gesproken over de heraanleg van de A3-snelweg en de renovatie van de Rachdi en Mohammed V pleinen. In de stad zijn eveneens werkzaamheden aan de gang voor de aanleg van nieuwe tramlijnen, wat voor extra veel verkeersproblemen zorgt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team