Zoeken

Koning Mohammed VI wijst minister op watertekort

3 oktober 2017 - 19:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft op maandag, vóór de presentatie van de rapporten over de trage vooruitgang van het ontwikkelingsprogramma “Al Hoceima Manarat Al Moutawassit”, een ministerraad voorgezeten.

Tijdens de vergadering vroeg Koning Mohammed VI aan de ministers om aandacht te hebben voor het tekort aan drink- en irrigatiewater in landelijke en bergachtige gebieden.

Het verzoek van de Koning volgt op de arrestatie op 24 september van zeven mensen tijdens een demonstratie tegen het drinkwatertekort van de afgelopen maanden in Zagora.

Minister Mohamed Boussaid van Financiën presenteerde vervolgens het begrotingswetsvoorstel voor 2018. De wet is in vier punten uitgewerkt. Een eerste punt heeft betrekking tot de steun aan de sociale sector, met name onderwijs, gezondheid en werkgelegenheid. Er is ook aandacht voor de ruimtelijke ongelijkheden en het platteland.

Een tweede punt betreft de ontwikkeling van de industrie, het aanmoedigen van investeerders om in het land te beleggen en de steun aan kleine en middelgrote ondernemingen. Een derde punt gaat over de voortzetting van de geavanceerde regionalisering en de vierde en laatste punt betreft de modernisering en hervorming van de openbare diensten.

Aan het einde van de ministerraad werden wetsvoorstellen goedgekeurd over de situatie van militaire attachés, hun assistenten en ander militair personeel verbonden aan diplomatieke missies, alsook de goedkeuring van de status "Afrika 50" en de financiering van projecten die onderdeel zijn van het initiatief.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team