Zoeken

Eerste openbare optreden van Koning Mohammed VI sinds Covid-besmetting

12 juli 2022 - 19:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is genezen van Covid-19. Op zondag 10 juli, de dag van Eid ul-Adha, maakte hij zijn eerste publieke optreden.

In het gezelschap van kroonprins Moulay El Hassan (19) en prins Moulay Rachid (52), heeft Koning Mohammed VI het Eid ul-Adha gebed geleid in het koninklijk paleis in Salé, bij Rabat. "Na het gebed ging de vorst over tot het ritueel van het offeren, overeenkomstig de traditie van de Profeet, vrede en zegeningen zij met hem," bericht persagentschap MAP.

Lees ook: Koning Mohammed VI met kickbokser Hamicha gezien in Parijs (video)

Met het oog op preventieve maatregelen ter bestrijding van de Covid-19 pandemie vond de plechtigheid plaats "in een besloten kring en met zeer weinig mensen", aldus dezelfde bron. Uit de beelden die door de Marokkaanse televisie werden uitgezonden blijkt dat de "Bevelhebber der Gelovigen" vermagerd maar glimlachend aan het einde van het gebed verschijnt.

Lees ook: Koning Mohammed VI besmet met coronavirus

De persoonlijke arts van Koning Mohammed VI, professor Lahcen Belyamani, deelde op 16 juni mee dat de koning positief getest was op Covid-19 in een asymptomatische vorm en schreef "een paar dagen rust" voor. Koning Mohammed VI heeft volgens het weekblad Jeune Afrique het virus opgelopen in Frankrijk, waar hij op 1 juni voor een privé-bezoek was aangekomen. Dit was zijn tweede bezoek aan Frankrijk sinds het uitbreken van Covid-19 in maart 2020. In december 2021 bracht hij een bezoek aan Gabon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team