Zoeken

Man die Mohammed VI in Parijs wilde benaderen aangeklaagd voor gewapend geweld

28 september 2017 - 18:30 - Marokko

©

Een man die afgelopen zondag in Frankrijk het konvooi van Koning Mohammed VI verstoorde op de weg van Mesnil-Amlot nabij de Franse hoofdstad Parijs zal worden vervolgd.

De 39-jarige verdachte van Marokkaanse afkomst zal zich op 20 december voor de rechter moeten verantwoorden voor het verstoren van het konvooi van de Koning.

De verdachte reed zondag met een Volkswagen Golf VI en probeerde de auto van de Koning te doen stoppen. Toen de veiligheidsdienst van de monarch ingreep reed hij over de berm om dichter bij de auto van Mohammed VI te komen. Twee veiligheidsagenten van de Koning wisten hem tegen te houden en te overmeesteren. Ze werden geholpen door twee Franse motoragenten.

Onderzoek van de politie toonde aan dat dezelfde man twee dagen eerder had geprobeerd om het kasteel van Koning Mohammed VI in Betz binnen te dringen. Hij was toen door een Marokkaanse veiligheidsagent tegengehouden.

De dertiger werd woensdag aangeklaagd voor “opzettelijk geweld met wapen”, met name zijn auto. Hij zou niets slechts van plan zijn geweest en enkel met de Koning hebben willen praten.

Koning Mohammed VI is al weken met zijn gezin in Frankrijk waar hij herstelt van een oogoperatie. Hij werd in het bekende Parijse oogkliniek Quinze-Vingt behandeld nadat bij hem een pterygium was geconstateerd.

Bladna.nl