Zoeken

Marokkaan cel in voor benaderen konvooi Mohammed VI in Frankrijk

29 december 2017 - 17:10 - Marokko

©

De rechtbank van Meaux in Frankrijk heeft een man veroordeeld die in september herhaaldelijk het konvooi van Koning Mohammed VI in Parijs probeerde te benaderen.

De beklaagde werd tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden veroordeeld en zijn rijbewijs werd voor zes maanden ingetrokken voor het "in gevaar brengen van anderen".

De 39-jarige in Frankrijk gevestigde Marokkaan vertelde aan de rechter dat hij niets kwaads van plan was en dat hij enkel met de Koning over de moeilijke situatie van zijn vader wilde spreken. De oude man, een gepensioneerde militair, krijgt slechts een kleine uitkering waarvan hij niet kan leven.

"Mijn cliënt heeft veel respect voor de Koning. Hij wilde hem in geen enkel geval aanvallen, maar enkel dat een oplossing zou worden gevonden.", verklaarde zijn advocaat tijdens het proces. "Hij wilde met de Koning over de dramatische situatie van zijn vader spreken."

De advocaat van de twee Marokkaanse veiligheidsagenten die de dertiger stopten, had een voorbeeldige straf geëist. Hij verklaarde dat de beklaagde geluk had gehad en dat hij in het actueel context best had kunnen worden doodgeschoten. Gelukkig bleven de Marokkaanse veiligheidsagenten kalm want "in de Verenigde Staten zou hij nu dood zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team