Zoeken

Amerikaanse-Israëlische delegatie bezoekt Mohammed V mausoleum (video)

25 december 2020 - 11:00 - Marokko

©

De Amerikaanse-Israëlische delegatie, onder leiding van senior-adviseur Jared Kushner, heeft een bezoek gebracht aan het Mohammed V mausoleum om bloemen te leggen en respect te betuigen bij de graven van wijlen Koning Mohammed V en Hassan II.

De delegatie die vanuit Tel Aviv aankwamen in Rabat is door Koning Mohammed VI ontvangen in zijn paleis.

De leden van de delegatie hebben gesprekken gehad met hooggeplaatste Marokkaanse politici, zoals minister-president Saâdeddine El Othmani, minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en minister voor Afrikaanse Samenwerking Mohcine Jazouli. De drie landen hebben verschillende samenwerkingsovereenkomsten en verdragen ondertekend. Marokko heeft na het bezoek aangegeven dat de steun voor de Palestijnse kwestie onveranderd is, meldt website Le360.

Behalve de schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, waren Avrahm Joel Berkowitz , Amerikaanse gezant voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, Adam Boehler, hoofd van internationale ontwikkeling en Meir Ben-Shabbat, Israëlische adviseur voor nationale veiligheid, aanwezig. Om het bezoek af te sluiten werd een staatsbanket georganiseerd ter ere van de nieuwe verdragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team