Zoeken

Koning Mohammed VI kondigt directe hulp aan armen aan

14 oktober 2023 - 19:00 - Marokko

©

In een toespraak ter gelegenheid van de opening van het parlementaire jaar heeft Koning Mohammed VI een nieuw sociaal hulpprogramma aangekondigd, gericht op de meest kwetsbaren binnen de samenleving. De verwachting is dat dit programma eind 2023 zal worden gelanceerd.

De vorst benadrukte dat deze stap "de waarden van sociale solidariteit weerspiegelt, die diepgeworteld zijn in het DNA van de Marokkanen". Hij gaf aan dat de steun verder gaat dan alleen gezinstoelagen. "Dit ondersteuningsprogramma is gericht op schoolgaande kinderen, kinderen met een handicap en pasgeborenen. Daarnaast is het bedoeld voor arme gezinnen en gezinnen in precaire omstandigheden zonder schoolgaande kinderen, met name voor huishoudens die ouderen verzorgen," verduidelijkte de monarch.

Lees ook: De macht en mystiek van Koning Mohammed VI (analyse)

Daarnaast haalde Koning Mohammed VI de recente aardbeving in Marrakech aan en de daaropvolgende herstelwerkzaamheden. "We benadrukken het belang van voortdurende hulp en ondersteuning aan de getroffen gezinnen en dringen aan op een snelle upgrading en wederopbouw van de getroffen gebieden," zei hij. Voor deze wederopbouw is een budget van 12 miljard dirham vrijgemaakt.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Koning Mohammed VI schenkt miljard dirham

Koning Mohammed VI sprak ook over de hervorming van het Familierecht, de Moudawana. "Gezien de familie de basis vormt van onze samenleving volgens de grondwet, streven wij er steeds naar om de voorwaarden te scheppen voor het versterken van haar samenhang." Hiermee benadrukte de monarch het belang van gezinscohesie in de Marokkaanse samenleving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team