Zoeken

Koning Hassan II bezat nog een kasteel in Frankrijk

8 augustus 2022 - 16:20 - Wereld

©

Koning Hassan II had niet alleen een uitgesproken smaak voor luxe auto’s. Hij was ook een liefhebber van mooie landgoederen en had er één gekocht van de familie Rothschild.

In 1984 werd wijlen koning Hassan II eigenaar van het kasteel van Gretz-Armainvilliers, dat voordien eigendom was geweest van de familie Rothschild en gelegen is in een deel van de vlakte van Brie, tussen Favières en Ferrières-en-Brie. Het gebouw van 8000 m² met bijna 100 kamers, ligt te midden van bijna 1000 hectare bos met een prachtige vijver, zoals de journalisten van de krant "La République de Seine-et-Marne" het destijds omschreven. Het bedrag van de aankoopprijs werd evenwel niet bekendgemaakt.

Lees ook: Rolls-Royce Hassan II heeft een koper gevonden

Op verzoek van wijlen Koning Hassan II werden sommige kamers gerenoveerd. Deze "kleine werken" kostten toen 200 miljoen Franse franken. In totaal is er 1343 extra vierkante meter gebouwd. "De plannen zijn gewoonweg adembenemend. In de kelder zijn alle gemeenschappelijke ruimtes verbonden met een leveringstunnel. Dan zijn er de voorraadkamers en keukens. Na de Marokkaanse en de Franse keuken volgt de Marokkaanse moeskamer, dan komt de Marokkaanse artisanale keuken en tenslotte het ijssalon. Het is een aaneenschakeling van vertrekken die duizelig maken," schreven de journalisten toen.

Lees ook: Koning Mohammed VI koopt stadspaleis in Parijs

Tot aan zijn dood in 1999, is de vorst na de bouwwerkzaamheden nooit meer officieel in zijn kasteel van Gretz-Armainvilliers geweest. Zijn zoon, Koning Mohammed VI, verkocht het kasteel in 2008 voor 200 miljoen euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team