Zoeken

Klacht tegen Western Union en MoneyGram wegens hoge kosten op geldoverdrachten

2 december 2018 - 18:40 - Wereld

©

De Franse consumentenbond ’UFC-Que Choisir’ heeft een klacht ingediend tegen de geldtranferbedrijven Western Union en MoneyGram wegens "misleidende marketingpraktijken".

Volgens de Franse vereniging verdienden de twee groepen in 2017 ruim 680 miljoen euro op geldtransfers van particulieren vanuit Frankrijk. Western Union en MoneyGram pasten tevens "verborgen wisselkoerskosten toe" waarvan het bedrag "meer dan 110 miljoen euro" bereikte en soms "tot 42% van de geldoverdracht" vertegenwoordigden.

De kosten die door deze bedrijven worden toegepast "verdubbelen afhankelijk van de bestemming! Een transfer van 170 euro naar Marokko kost 8,30 euro, of 4,9% van het verzonden bedrag. Hetzelfde bedrag dat wordt overgemaakt naar Algerije kost 16,20 euro, of 9,5% van het bedrag.".

De Franse Postbank wordt ook gehekeld met kosten die oplopen tot maar liefst 12,4% van het verzonden bedrag.

Volgens de Wereldbank behoort Marokko tot de landen die het meest geld ontvangen van hun onderdanen in het buitenland. Het koninkrijk ontving 7 miljard dollar in 2016 en was daarmee derde in de Mena-regio, na Egypte met 16,6 miljard dollar en Libanon met 7,3 miljard dollar.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team