Zoeken

Kip wordt nog duurder in Marokko

7 juli 2024 - 22:50 - Economie

©

De prijzen van kip in Marokko zullen de komende dagen stijgen als gevolg van hogere productiekosten, waarschuwt de nationale vereniging van pluimveehouders (ANPC).

De ANPC maakt zich zorgen over de stijgende kosten van de grondstoffen voor de productie van kippen, zoals kuikens en veevoer. De prijs van kuikens is gestegen tot bijna negen dirham per stuk, terwijl de prijs van veevoer, ondanks een daling op de wereldmarkt, in Marokko niet is gedaald. Dit leidt tot hogere productiekosten, wat vooral kleine boeren hard raakt en de koopkracht van Marokkanen, die al verzwakt is door de inflatie en de dure prijzen voor schapen tijdens het Offerfeest, verder onder druk zet.

Lees ook: Rood vlees onbetaalbaar in Marokko na Eid ul-Adha

Om te voorkomen dat de hogere productiekosten worden doorberekend aan de consument, heeft de ANPC de autoriteiten opgeroepen om snel maatregelen te nemen om zowel kleine en middelgrote boeren als consumenten te ondersteunen. De vereniging pleit voor een onderzoek naar de oorzaken van de grote verliezen die kleine en middelgrote boeren lijden en vraagt de mededingingsautoriteit om de voorstellen die tijdens een vergadering op 13 juni zijn gepresenteerd, in overweging te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team