Zoeken

Vleesprijzen in Tanger en Tetouan schieten omhoog: tot 300 dirham/kg

17 juni 2024 - 12:00 - Marokko

©

Bewoners van Tanger en Tetouan worden geconfronteerd met een forse stijging van de vleesprijzen. Een kilo vlees kost in deze steden nu al meer dan 300 dirham, een stijging die zich in slechts enkele dagen heeft voorgedaan.

Inwoners van Tanger en Tétouan uiten hun ongenoegen over de exploderende prijzen van rood vlees, die in twee dagen tijd de 300 dirham per kilo hebben overschreden. Op sociale media wordt met name de kritiek geuit op het gebrek aan regulering en passende sancties. Burgers klagen over de afwezigheid van prijscomités, die normaal gesproken door de gouverneurs en lokale autoriteiten worden benoemd om dit soort misstanden te controleren.

Lees ook: Marokko: vlees per kilo om schaap van Eid ul-Adha te vervangen

De media melden dat slagers in deze steden niet alleen de prijzen van rood vlees hebben verhoogd, maar ook die van buikvlees van schaap buitensporig hebben opgedreven tot 600 dirham, terwijl de gebruikelijke prijs niet meer dan 60 dirhams bedraagt. Deze exorbitante stijging heeft grote woede veroorzaakt onder de consumenten.

Lees ook: Eid ul-Adha goed voor 41% jaarlijkse roodvleesconsumptie in Marokko

De prijzen van offerdieren voor Eid ul-Adha zijn dit jaar ook sterk toegenomen. Ondanks aanzienlijke subsidies van het ministerie van Landbouw aan importeurs, begroot op miljarden dirhams uit publieke middelen, blijft de situatie voortduren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team