Zoeken

Kamerleden en advocaat veroordeeld voor diefstal kluis miljardair

25 januari 2024 - 19:00 - Marokko

©

Het Hof van Beroep in Agadir heeft twee voormalige parlementsleden en een advocaat veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan één voorwaardelijk, voor hun betrokkenheid bij de diefstal van de kluis van miljardair Moussa El Habza, ook bekend als El Houari.

Naast de gevangenisstraf zijn de veroordeelden, die terechtstonden voor deelname aan een verzwaarde diefstal met inbraak, ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van één miljoen dirham aan de benadeelde partij.

Lees ook: Twintigtal Marokkaanse parlementariërs verdacht van financiële misdrijven

De zaak dateert van februari 2021, toen de bewakingscamera’s van het kantoor van de rijke zakenman, Moussa El Habza, werden uitgeschakeld en zijn kluis met diverse documenten, geld en cheques, in een auto werd meegenomen. Een van de cheques, uitgeschreven op naam van een van de verdachten, stelde de onderzoekers in staat de dieven en hun medeplichtigen te identificeren.

Lees ook: Marokko: vervolgde Kamerleden van mandaat ontheven

Drie andere personen betrokken bij de diefstal zijn veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Tijdens hun verhoor bekenden zij de feiten, waarbij zij benadrukten dat de werkelijke aanstichters zakenpartners waren van de miljardair.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team