Zoeken

Kabinetswijziging in Marokko: namen in omloop

2 juni 2024 - 10:00 - Marokko

©

Een herschikking van de Marokkaanse regering lijkt aanstaande. Speculaties over wie er wel en wie er niet meer deel zal uitmaken van het kabinet van premier Aziz Akhannouch gaan al geruime tijd.

Volgens mediabronnen zou het koninklijk kabinet dit weekend vergaderen om de herschikking officieel te maken. Naar verwachting zullen twee ministers, Fouzi Lekjaa en Nizar Baraka, in de running zijn om Nadia Fettah Alaoui op te volgen als minister van Economie en Financiën.

Lees ook: Aziz Akhannouch beschuldigd van belangenconflict

Fatima Zahra Mansouri, minister van Ruimtelijke Ordening, Stedelijke Ontwikkeling, Woningbouw en Stedelijk Beleid, zou Abdelatif Ouahbi kunnen vervangen als minister van Justitie.

Leden van de PAM-partij lijken kans te maken op ministerposten. De namen die genoemd worden zijn die van Fatiha Layadi, Samir Belfkih en Ali Belhaj. Zij maakten naam tijdens het laatste congres van de partij.

Van de Istiqlal daarentegen zullen naar verwachting enkele ministers vertrekken. Het gaat om minister van Industrie en Handel Ryad Mezzour en minister van Vervoer en Logistiek Mohamed Abdeljalil. De laatste heeft al laten weten te willen stoppen.

Ook Chakib Benmoussa, minister van Onderwijs en Sport van de RNI-partij, zou mogelijk vertrekken. Hij zou onlangs onrust hebben veroorzaakt binnen zijn departement.

Lees ook: Kabinetsherschikking op komst in Marokko

Minister Fatima Zahra Ammor zou haar functies behouden of worden benoemd tot minister van Industrie en Handel na het vertrek van Ryad Mezzour.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team