Zoeken

Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam blijft informeel doorwerken

28 juni 2014 - 11:09 - Wereld

Synagoog Tetouan

Naar aanleiding van de berichtgeving rondom de opheffing van het Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam (JMNA) zijn wij verheugd om aan te kondigen dat wij in een informele en vriendschappelijke organisatievorm zullen doorgaan met het nastreven van de doelstellingen die wij met het JMNA voor ogen hadden. Wij zullen ons werk dan ook niet neerleggen.

Als ex-bestuursleden en sympathisanten van het JMNA zijn wij de afgelopen twee jaar onderwerp geweest van verschillende negatieve berichtgeving. Daarbij werd ten onrechte gesuggereerd dat wij subsidies zouden hebben verduisterd, dat wij zouden hebben geweigerd de administratie over te dragen aan de aanblijvende bestuursleden Harry van den Bergh, Mostafa Hilali en Erwin Brugmans en dat wij hen niet zouden hebben geïnformeerd omtrent subsidiebestedingen. Deze aantijgingen en kwalijke suggesties vonden plaats in het kader van ons vertrek uit het bestuur van het JMNA.

Uit een onderzoek van de Gemeente Amsterdam is gebleken dat wij ons werk op een integere en correcte wijze hebben gedaan en dat de aantijgingen geen enkele steun vinden in de feiten. Zo is het de genoemde aanblijvende bestuursleden altijd bekend geweest waar de subsidie aan is besteed en heeft Van den Bergh, als co-voorzitter van het JMNA, iedere betaling vooraf schriftelijk goedgekeurd. Daarnaast is er onder het gezamenlijke bestuur verantwoording afgelegd over de subsidiebesteding en is er vanuit onze zijde meermaals het initiatief geweest om een bestuurlijke overdrachtsvergadering te houden waar de administratie overhandigd zou worden.

Wij hebben altijd met veel enthousiasme, toewijding en integriteit de belangen van de Joods-Marokkaanse dialoog gaande gehouden, omdat wij er met hart en ziel in geloven. Het stemt ons dan ook positief dat ook de Gemeente dit nu heeft onderschreven en dat ze onderkent dat de aantijgingen ongegrond zijn.

Om (onder meer) negatieve geruchten te ontzenuwen heeft Burgemeester Van der Laan ons schriftelijk bevestigd:

“Langs deze weg laat ik weten dat de verantwoording van de subsidie aan het Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam (JMNA) voor 2012 akkoord is bevonden door de afdeling Financiën van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente. Er zijn geen onregelmatigheden aangetroffen. Het zou dan ook te betreuren zijn als berichten (op internet) die anderszins suggereren hinder zouden opleveren voor uw professionele carrière. Het JMNA heeft zich op vrijwillige basis ingespannen voor de verdraagzaamheid in Amsterdam. De gemeente is het netwerk erkentelijk voor die inzet.”

Wij hopen dat wij na alle negativiteit weer de focus kunnen leggen op het uitdragen van onze idealen van onderling begrip en het samenwerken in zaken die beide groepen bezighouden. We willen iedereen via deze weg bedanken voor de positieve respons en steun die we de afgelopen twee jaar hebben gehad.

Karima Belhaj
Manja Ressler
Sabi el Moussaoui

Persbericht

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team