Zoeken

Marokkaan uit Arnhem doet aangifte tegen politie voor mishandeling

1 juli 2014 - 22:17 - Wereld

©

Een 28-jarige Marokkaan uit Arnhem heeft aangifte gedaan tegen de politie. Hij werd op 5 juni onterecht in de trein aangehouden en mishandeld.

Het slachtoffer werd door de politie verward met een andere Marokkaan, gezocht voor ernstige mishandeling, schrijft De Gelderlander.

Na zijn vrijlating kreeg de jonge Marokkaan een foto te zien van de echte verdachte. Volgens het slachtoffer lijkt die helemaal niet op hem.

De Marokkaanse Arnhemmer vraagt nu om gerechtigheid. "Ik ben een nette man met een goede baan. Geen vervelende Marokkaan. Ik ben nog nooit met de politie in aanraking geweest. Ik slaap slecht en ben onder behandeling van een psycholoog".

Vele mensen waren getuigen van de brutale aanhouding. De politie doet intern onderzoek naar de wijze waarop de aanhouding is uitgevoerd.

Het slachtoffer kreeg steun van PvdA Kamerlid Ahmed Marcouch, zelf voormalige politieman. "Als agenten geweld toepassen, moeten zij dat achteraf ook kunnen verantwoorden. De politie heeft tenslotte in onze democratische samenleving een geweldsmonopolie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team