Zoeken

Jongen die opriep tot plundering na wedstrijd Marokko in Belgische jeugdcel

11 december 2022 - 07:00 - Wereld

©

Een 16-jarige jongen uit Borgerhout die eerder deze week werd aangeklaagd voor het verspreiden van een oproep via Snapchat om "de Meir te plunderen", is in België veroordeeld tot 14 dagen in de jeugdgevangenis van Mol. Dat bevestigt zijn advocate Tania Leysen aan Het Nieuwsblad. De jongeman zal meewerken aan het onderzoek.

Volgens de Antwerpse politie werd de minderjarige samen met een andere minderjarige verdachte uit Schoten aangehouden. De twee deelden afgelopen zondag een verontrustend bericht over de plundering van winkels op de Meir na de wedstrijd Marokko-Spanje. "Als we allemaal samenkomen, kan de politie niets doen," verklaarden de twee tieners.

Lees ook: Arrestatie jongeren in België die opriepen tot plunderingen na match Marokko

Uit angst voor onrust werd een onderzoek ingesteld om de auteurs te identificeren. Verschillende winkeliers hadden uit voorzorg hun winkels al om 16.00 uur gesloten. Nog voor de wedstrijd slaagde de politie er echter in de minderjarigen te arresteren, zodat er rust heerste op de Meir.

Lees ook: Rotterdamse relschoppers moeten zich zaterdag om 16 uur bij politie melden

Woensdag verschenen de twee onruststokers voor de jeugdrechter. De 16-jarige uit Borgerhout zal 14 dagen doorbrengen in de halfopen jeugdgevangenis De Markt in Mol. De tweede verdachte uit Schoten, 15 jaar oud, werd vrijgelaten. Hij zou de boodschap enkel hebben gedeeld en niet hebben gepubliceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team