Zoeken

Jonge Marokkaan op zee verdwenen, familie geeft niet op

8 mei 2022 - 16:20 - Marokko

©

Radouane, een 31-jarige Marokkaan, wordt actief gezocht door zijn familie, die niets meer van hem gehoord heeft sinds eind oktober, toen hij besloot naar Melilla te zwemmen.

Radouane zwom op 31 oktober met een vriend van Marokko naar Melilla. Zijn familie heeft sindsdien niets meer van hem vernomen. Wanhopig wendden ze zich tot de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) in een poging om hem te vinden, meldt El Faro de Melilla.

Lees ook: Spanje in contact Marokko om nieuwe bestorming grenzen te voorkomen

Veel jongeren uit Noord en Sub-Sahara Afrika proberen Spanje te bereiken door te zwemmen of in geïmproviseerde bootjes te reizen, met gevaar voor eigen leven. Vorige maand werden de lichamen van twee migranten gevonden in het water voor de kust van Melilla. De Guardia Civil zet haar onderzoek verder om de slachtoffers te identificeren en hun families van hun overlijden in kennis te stellen.

Lees ook: Marokkaanse gezinnen vragen asiel op Islas Chafarinas

In haar laatste rapport merkt de AMDH op dat de migratiestroom, ondanks de crisissituatie tussen Spanje en Marokko en de sluiting van de grenzen, niet is afgenomen. Veel jongeren probeerden in 2021 het schiereiland te bereiken met boten of jetski’s, al zwemmend of door de omheiningen van Sebta en Melilla te beklimmen. Het aantal arrestaties en repatriëringen van migranten is bijna verdubbeld ten opzichte van 2020, zei de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team