Zoeken

Jonge Marokkaan overleeft overtocht Atlantische oceaan op vrachtwagenband

18 januari 2024 - 16:00 - Wereld

©

Een jonge Marokkaan heeft een opmerkelijke reis gemaakt door de Atlantische Oceaan over te steken op een vrachtwagenband en zo de Canarische Eilanden te bereiken.

Zonder motor of navigatiegereedschap vertrok hij vanuit Tarfaya en werd uiteindelijk gered door een Spaans reddingsschip. Hij werd bij zijn aankomst verzorgd door de Rode Kruis.

Lees ook: Migranten komen in opstand op Nederlandse vrachtschip in Marokkaanse wateren

De redding van de jongeman wordt beschreven als een wonderbaarlijke gebeurtenis door de Catalaanse krant El Periodico. De jongen werd in open zee gevonden door de bemanning van een Spaans schip, terwijl hij zich vastklampte aan een vrachtwagenband. Hij bleef onzichtbaar voor radars vanwege de geringe grootte van de band.

Het Spaanse maritieme reddingsschip Salvamar Izar had geen melding ontvangen van de jongen in nood. De ontmoeting was toevallig, aangezien hij midden in de oceaan ronddreef. Na zijn redding vertelde de jongen aan de hulpdiensten dat hij met een vriend was vertrokken vanuit Tarfaya, maar dat deze de reis niet overleefd had.

Lees ook: Marokkaanse migrant op surfplank opgepikt in Middellandse zee

Ondanks de moeilijke reis van 130 km, doet de jongen het goed. Hij werd naar een migrantencentrum van het Rode Kruis gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team