Zoeken

Hoeveel jaar moet men werken om miljonair te worden in Marokko?

28 april 2023 - 20:00 - Economie

©

Een Amerikaanse website heeft statistieken gepubliceerd over het aantal arbeidsjaren dat burgers van bepaalde landen, waaronder Marokko, nodig hebben om in dollars miljonair te worden, op basis van het maandsalaris dat ze verdienen.

In de Arabische wereld staan de Golflanden volgens het Amerikaanse smart-shopping platform Picodi, bovenaan de lijst. Een Qatarese werknemer moet 21 jaar en 3 maanden werken om een miljoen dollar te verdienen, een Emirati 23 jaar en 9 maanden, een Omani 38 jaar, een Koeweiti en een Saoedi 41 jaar.

Lees ook: Casablanca, Marrakech en Tanger, steden met de meeste miljonairs

In Marokko kan een werknemer in een loopbaan van 216 jaar een miljoen dollar bijeenbrengen, terwijl een Tunesiër 283 jaar en een Algerijn 312 jaar moeten werken om dit bedrag bijeen te sparen. De Egyptenaar moet 603 jaar werken om één miljoen dollar van zijn maandsalaris te verzamelen. Onderaan de schaal staan Syrië en Libanon. De Syriër moet meer dan duizend jaar werken om een miljoen dollar te verdienen.

Lees ook: Marrakech bij snelst groeiende steden voor rijken in Afrika

Zwitserland staat bovenaan de statistieken van de website Picodi. Een Zwitserse werknemer moet 14 jaar en 3 maanden werken om miljonair te worden. De Singaporese werknemer komt op de tweede plaats met 16 jaar en 11 maanden werk. De Luxemburgse werknemer moet 16 jaar werken, terwijl de Amerikaan 19 jaar moet werken om een miljoen dollar te verdienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team