Zoeken

Casablanca, Marrakech en Tanger, steden met de meeste miljonairs

25 april 2023 - 09:00 - Marokko

©

Volgens het consultancybedrijf Henley & Partners zijn er in Marokko een groot aantal miljonairs aanwezig, met name in de steden Casablanca, Marrakech en Tanger.

Volgens het rapport ‘World’s Wealthiest Cities’ van het bedrijf Henley and Partners staat Casablanca op de 82e plaats wereldwijd, met ongeveer 2800 miljonairs, waaronder 14 mensen met meer dan 100 miljoen dollar en twee mensen met een vermogen van meer dan 1 miljard dollar elk, schrijft Welovebuzz.

Lees ook: Zakaria El Ouahdi is de "chouchou" van Molenbeekse supporters

Marrakech staat op de 89e plaats met ongeveer 900 miljonairs, waaronder acht mensen met meer dan 100 miljoen dollar en twee mensen met een vermogen van meer dan 1 miljard dollar elk. Tanger staat op de 94e plaats met ongeveer 700 miljonairs, waaronder drie met een vermogen van meer dan 100 miljoen dollar.

Volgens het rapport is Marrakech een beroemde pensioenbestemming die rijke Marokkanen en Europeanen aantrekt met luxe eigendommen en extravagante hotels. De steden Marrakech, Dubai en Kigali behoren tot de snelst groeiende steden voor de rijken van de afgelopen jaren in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Lees ook: Marokko heeft 5800 miljonairs

Wereldwijd zijn steden in de Verenigde Staten en China het rijkst wat het aantal miljonairs betreft. Londen is de enige Europese stad op de lijst die door Henley and Partners samen met New World Wealth, werd opgesteld. De stad zakte naar de vierde plaats met 258.000 vermogende personen. New York voert de lijst aan met 340.000 miljonairs en Tokio zakt naar de tweede plaats met 290.300 miljonairs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team