Zoeken

Jaouad Tougane, van kampioen naar drugsverslaafde

18 september 2019 - 19:30 - Sport

©

Jaouad Tougane, Marokkaanse marathonkampioen in Spanje, is verslaafd aan heroïne en vraagt hulp aan de autoriteiten. De voormalige atleet hoopt op een tweede kans.

Tougane werd afgelopen dinsdag voor de 17e keer gearresteerd voor diefstal. Hij werd door twee veiligheidsagenten in een winkelcentrum in Valencia betrapt en aan de politie overgedragen.

De voormalige atleet verscheen vrijdag voor de rechter en werd tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Hij werd na de zitting vrijgelaten en moet een behandeling volgen voor zijn drugsverslaving en drie jaar lang niet worden gearresteerd wil hij niet in de gevangenis belanden.

Bij het verlaten van de rechtbank was de jongeman in tranen. Hij droeg een korte broek, een oude jas en een rugzak met enkele persoonlijke spullen. Sinds hij heroïne is beginnen gebruiken is zijn leven een hel geworden.

"Ik ben aan boord van een patera aangekomen. Het was heel moeilijk voor me om te slagen. Ik denk dat ik nog wedstrijden kan winnen en terug zoals vroeger kan worden. Ik heb een tweede kans nodig, een club die me wil helpen, iemand die me werk wil geven. Ik ben geen dief. Ik wil niet meer stelen en terug beginnen rennen. Heroïne doodt me. Ik wil niet zo leven. Ik probeerde twee keer zelfmoord te plegen.", verklaarde Jaouad Tougane na zijn vrijlating.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team