Zoeken

Moeilijke momenten voor Marokkaanse taekwondo-kampioen die medaille in zee gooide

10 november 2019 - 16:10 - Sport

©

Anouar Boukharsa, de Marokkaanse taekwondo-kampioen die enkele weken geleden met een bootje vol migranten naar Spanje vertrok, beleeft moeilijke momenten in het Europees land.

De jongeman, die een hit werd op internet met een filmpje waarin te zien is hoe hij zijn medaille in zee gooide tijdens de oversteek, woont nu bij zijn zus in de regio van Granada.

Hespress bericht echter dat in tegenstelling tot wat de media eerder berichtte, Boukharsa nog steeds geen papieren of verblijfsvergunning heeft. Hij is ook nog altijd op zoek naar een vereniging die hem wil helpen zijn situatie in orde te brengen.

Boukharsa zou nu stappen hebben ondernomen om een Marokkaans paspoort te krijgen bij het consulaat van Marokko in Madrid.

De atleet vertelde aan de medium dat de berichten in de media "vals zijn" en dat hij "in heel moeilijke omstandigheden" leeft. De kampioen heeft ook spijt van de buzz die hij met zijn video veroorzaakte en betreurt het feit dat het hem niet heeft geholpen bij zijn aankomst in Spanje.

Zijn besluit om naar Spanje te vertrekken rechtvaardigt hij door het feit dat kampioenen in Marokko geen materiële of morele steun krijgen. "Ik heb er spijt van dat ik zoveel tijd in Marokko heb verloren.", aldus Boukharsa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team