Zoeken

Marokkaanse international Amine Harit spreekt over dodelijk ongeval

13 november 2019 - 18:00 - Sport

©

Amine Harit heeft op de Franse zender Canal+ over zijn voetbalcarrière en over het dodelijk ongeval die hij vorig jaar in Marrakech veroorzaakte gesproken.

De jonge Atlas Leeuw vertelde onder meer dat hij bondscoach Vahid Halilhodzic had gebeld om te weten waarom hij niet was opgeroepen voor de komende kwalificatiewedstrijden van Marokko voor de Afrika Cup 2021.

"Hij vertelde me gewoon dat er dingen waren die hij niet leuk had gevonden van mijn club en van mezelf. Ik had wat pijn en hij zei ook dat hij niet tevreden was met mijn prestaties, wat ik kan begrijpen en accepteer.", verklaarde Harit, eraan toevoegend dat hij waarschijnlijk nog harder moest werken om een plaats bij de Atlas Leeuwen te verdienen.

Amine Harit sprak ook over het dodelijk ongeval die hij in de zomer van 2018 in Marrakech veroorzaakte en waarbij een 28-jarige voetganger om het leven kwam.

De aanvaller was toen aangeklaagd voor doodslag en vrijgelaten na de betaling van een borgsom van 10.000 dirham. Hij was vervolgens tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 780 euro veroordeeld.

"Het is iets dat de rest van mijn leven in mijn hoofd zal blijven. Het was moeilijk. Ik voel heel erg mee met de familie die door deze drama werd getroffen.", verklaarde Harit, die nu beseft dat hij veel geluk heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team