Zoeken

België: Marokkaan vermoordt moeder om "haar uit haar lijden te verlossen"

14 november 2019 - 13:40 - Wereld

©

Mohamed Boughaiout, een 33-jarige Belgische Marokkaan, stond dinsdag voor de rechter in het Belgische Luik voor de moord op zijn moeder in oktober 2017.

De dertiger, die diep in de schulden zit, vertelde aan de rechter dat zijn moeder door hem veel leed en hij haar daarom "uit haar lijden wilde verlossen".

Het lichaam van de 62-jarige Fatima El Mezouar werd in een beekje in het dorpje Stoumont gevonden volgens Belga.

Mohamed Boughaiout was de lieveling van zijn moeder en kreeg altijd alles wat hij wenste. Maar de jongeman raakte in de problemen na het overlijden van zijn vader in 2014. Hij werd sindsdien herhaaldelijk veroordeeld voor kleine misdrijven.

Na zijn vrijlating in 2017 volgde hij een opleiding maar raakte in de financiële problemen. Hij vroeg regelmatig geld aan zijn moeder. Hij zou ook bij andere mensen schulden hebben maar het bedrag weigert hij bekend te maken. Mohamed is ervan overtuigd dat zijn moeder door hem ongelukkig was. Hij wilde haar naar eigen zeggen "bevrijden".

"Ik trok de riem rond haar nek strak, het duurde drie tot vijf minuten. Ze vroeg waarom, ze vertelde me dat ze van me hield en ze vroeg me om voor mijn zussen te zorgen.", verklaarde de jongeman in de rechtbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team