Zoeken

Jamal uit Rotterdam deelt tijdens lockdown voedselpakketten uit in Nador (video)

22 april 2020 - 18:00 - Marokko

©

Jamal Challiui is één van de vele gestrande wereld-Marokkanen in Marokko. Hij kwam op 14 maart in het koninkrijk aan en kan door de sluiting van de grenzen en het luchtruim niet naar Nederland terugkeren.

De Rotterdamer besloot zijn tijd in Marokko te benutten door anderen te helpen. Hij verblijft in Nador waar hij voedselpakketten uitdeelt aan arme gezinnen.

Jamal deelt bijna dagelijks berichten op Facebook over de acties die hij in Nador onderneemt om de meest arme mensen te helpen. Het geld voor de voedselpakketten, maar ook voor medicatie of andere doelen, krijgt hij voornamelijk via donaties van Marokkanen in België en Nederland.

Elk pakket is ongeveer 65 euro waard en helpen gezinnen van 7 tot 12 leden voor ongeveer twee maanden. "Het pakket bestaat uit spullen die je nodig hebt, niet dingen die lekker zijn of die je wilt.", zegt Jamal die altijd eerst checkt naar de situatie van de aanvragers. "Er zijn altijd mensen die bedelen, maar eigenlijk het nog redden. Ik wil de mensen helpen die het écht nodig hebben en dan moet je soms heel selectief zijn."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team