Zoeken

Gestrande Nederlanders mogen zondag Marokko verlaten

24 april 2020 - 10:40 - Marokko

©

Een groep in Marokko gestrande Nederlanders zal zondag naar Nederland mogen vertrekken. Hun vlucht staat zondagavond in Casablanca gepland.

Ongeveer 3000 Nederlanders, waaronder een groot aantal mensen met de dubbele nationaliteit, zitten sinds de sluiting van de grenzen en het luchtruim in de strijd tegen de coronavirus epidemie, vast in Marokko.

Marokko zou tot nu toe hun vertrek niet hebben willen toelaten. Daar blijkt nu verandering in te komen met een eerste repatriëringsvlucht op zondag. Noch de Nederlandse noch de Marokkaanse autoriteiten hebben de informatie bevestigd.

Een Nederlandse toerist die al weken in Marokko vastzit, bevestigde wel aan Nederlandse media dat hij zondag naar Amsterdam mocht vertrekken. "We vliegen zondagavond!", verklaarde hij dolblij. Ook in een Facebook-groep van Nederlanders die in Marokko gestrand zijn door de coronapandemie berichten meerdere mensen dat zijzelf of hun naasten zondag mogen terugkeren.

Door de gespannen betrekkingen tussen Marokko en Nederland en de toon waarop het Europees land de terugkeer van Nederlanders had gevraagd, zou Rabat de repatriëringen hebben geblokkeerd en voorrang hebben gegeven aan gestrande reizigers uit landen met wie de samenwerking beter verloopt. Marokko ontkent dat. Volgens minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken maakt Nederland een onderscheid gemaakt tussen Nederlanders en Nederlanders met de dubbele nationaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team