Zoeken

Italië: Marokkanen worden "brulapen" genoemd

14 december 2022 - 16:40 - Wereld

©

Marco Fiori, lid van de extreem-rechtse Lega Nord, heeft Marokkaanse fans in Italië bedreigd met racistische opmerkingen. Hij staat negatief tegenover de overwinningsfeesten van de Atlas Leeuwen in Italië. Hij noemt de fans "brulapen".

De overwinningen van het Marokkaans elftal op het WK 2022 in Qatar worden door Marco Fiori, lid van de Lega Nord, niet gewaardeerd. "Ik hoop dat Marokko wordt uitgeschakeld op het WK zodat we eindelijk geen brulapen meer op straat zien", schreef hij op zijn Facebook-account. Na de overwinning van Marokko op Portugal herhaalde hij zijn uitspraak: "Pas op! Vanavond worden weer bijeenkomsten van brulapen verwacht."

Lees ook: Rechtsextremisten vallen feestende Marokkanen aan in Italië

Jamil Sadegholvaad, burgemeester van Rimini, reageerde op de verklaring. "Ik weet niet of iemand die zoiets kan schrijven, meer verontwaardiging of menselijk mededogen nodig heeft. Er is genoeg twijfel over deze persoon die de vierde partij van Italië vertegenwoordigt in de gemeente Santarcangelo.

Lees ook: Wilders op vingers getikt na bewerken video Marokkaanse fans

"Het woord aap wordt meestal gebruikt voor mensen die schreeuwen en problemen maken. Praten over een brulaap is op zich geen misdaad," probeerde Marco Fiori zijn uitspraak te rechtvaardigen. Daarna verontschuldigde hij zich. "Ik verontschuldig me als iemand beledigd is, maar de zin zelf is niet beledigend en gaat niet over een gevoelige kwestie."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team