Zoeken

Istiqlal eist onderzoekscommissie opstand Rif

19 mei 2017 - 15:45 - Marokko

©

Het lukt de Marokkaanse autoriteiten niet om een einde te maken aan de protestacties in het noorden van het land en voornamelijk in Al Hoceima.

Na de demonstraties in een verklaring op zondag te hebben veroordeeld heeft de coalitieregering een nieuwe verklaring gepubliceerd waarin wordt aangemoedigd om « de sociale eisen van de bewoners in het Rif gebied te behandelen om hun recht op een fatsoenlijk leven te waarborgen ». 

De Istiqlal partij heeft tevens de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie gevraagd om meer klaarheid te krijgen over de gebeurtenissen van de afgelopen zes maanden en de misbruik ervan voor politieke doeleinden.

Assabah meent tevens te weten dat de leider van de protestbeweging, Nasser Zefzafi, het vertrouwen heeft verloren van een deel van zijn aanhangers. Hij wordt er namelijk van verdacht subsidies te hebben gebruikt die niet voor hem bestemd waren. Hij zou ook tegen de onderhandelingen met de autoriteiten zijn en de sociale eisen van het volk misbruiken.

Volgens de krant maken ook meerdere lokale verantwoordelijken maar ook « buitenlandse partijen » in Zweden, Nederland en België misbruik van de sociale eisen van het volk in de Rif voor persoonlijke doeleinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team