Zoeken

Protestleider Al Hoceima Zefzafi op dak verschanst, huis door politie omsingeld

26 mei 2017 - 22:36 - Gemeenschap

©

De politie probeert al enkele uren Nasser Zefzafi te arresteren. De leider van de protesten in Al Hoceima verstoorde eerder vandaag het gebed in een moskee.

Volgens het ministerie van Islamitische zaken werd Zefzafi in de moskee gearresteerd na « het gebed te hebben verstoord en de imam te hebben beledigd ». Minister Ahmed Toufiq stelt dat de protestleider zich « tegen een apolitieke preek over de deugden van het onderhandelen in overeenstemming met de teksten van de Koran" verzette.

Nasser Zefzafi wist echter te ontsnappen en verschanste zich op een dakterras met enkele aanhangers. De politie is ter plekke. Het groepje verzet zich hevig en bekogelt de politie met stenen. Dat vernam TelQuel bij het ministerie van Binnenlandse zaken.

Het parket van Al Hoceima heeft bevel gegeven om Zefzafi zo snel mogelijk te arresteren. Volgens Elmortada Iamarachen, lid van de protestbeweging, wil Zefzafi zichzelf aan de politie overgeven maar weigeren zijn familie en vrienden hem te laten doen. Zijn huis in Hay Al Marssa wordt door de politie omsingeld.

Volgens Iamarachen heeft de politie ook meerdere dorpjes in de omgeving omsingeld om te vermijden dat de bewoners naar Al Hoceima trekken om Zefzafi te steunen. Demonstraties zijn reeds aan de gang in Imzouren en Bouayach.

Beelden van Zefzafi op het dakterras werden vanavond op sociale media gedeeld. De leider van de protesten in het noorden van Marokko sprak de mensen toe die hem zijn komen steunen. « Wordt ik gearresteerd, dan heb ik gewonnen want ik heb de wapens niet genomen, ik heb niet gestolen (…). Mijn broers, is zeg en herhaal ‘silmia silmia’ (vreedzame mars). Wordt ik gearresteerd dan ga ik in hongerstaking. »

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team