Zoeken

’Sky is the limit’-partnerschap tussen Marokko en Israël

24 december 2021 - 10:40 - Marokko

©

Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het buitenland wonen, heeft op woensdag 22 december per videoconferentie deelgenomen aan de viering van de eerste verjaardag van de tripartiete overeenkomst Marokko-VS-Israël, in aanwezigheid van zijn Amerikaanse en Israëlische ambtgenoten, Yair Lapid en Antony Blinken. Hij is ervan overtuigd dat voor het partnerschap tussen deze drie landen, ’the sky the limit is’.

Het ’Sky is the limit’-gehalte van het partnerschap tussen de drie landen, en de trilaterale "win-win" relatie, kan nog verder worden opgevoerd volgens de visie van Koning Mohammed VI en "voor het welzijn en de welvaart van ons volk en onze naties", aldus het hoofd van de Marokkaanse diplomatie. Volgens hem is deze verjaardag niet alleen een diplomatieke gebeurtenis, maar ook een viering van het gedeelde verleden, heden en toekomst. Het is ook een gelegenheid om de reeds lang bestaande banden tussen de volkeren van deze drie landen te versterken.

Lees ook: Blinken organiseert ontmoeting tussen Israël en Arabische landen waaronder Marokko

"Met de Verenigde Staten hebben we een relatie die zo oud is als de Verenigde Staten zelf. Met de Joodse gemeenschap betreft het zelfs een onderdeel van de eeuwenoude Marokkaanse identiteit", voegde Bourita eraan toe.

Lees ook: Marokko en Israël overwegen visumvrijstelling

Marokko, de Verenigde Staten en Israël hebben een tripartiete overeenkomst ondertekend in aanwezigheid van Koning Mohammed VI, op 22 december 2020, enkele dagen na de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van het koninkrijk over de Sahara, in ruil voor de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Rabat en Tel Aviv. Sindsdien heeft dit partnerschap een aanzienlijke vooruitgang geboekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team