Zoeken

Israël wil Marokkaans medisch personeel aantrekken

17 februari 2021 - 10:00 - Wereld

©

Israël wil medisch personeel uit Marokko halen. Dat vertelde de Israëlische minister van Binnenlandse zaken, Aryeh Dery, tijdens een gesprek met zijn Marokkaanse ambtsgenoot Abdelouafi Laftit.

De twee ministers hebben als gevolg daarvan besloten om een gemengde interministeriële commissie op te richten om de professionele integratie van Marokkaanse medische personeel in Israël te vergemakkelijken.

De commissie zal een roadmap moeten ontwikkelen om het vertrek en de integratie van potentiële kandidaten te vergemakkelijken. Ook zal worden gekeken naar de mogelijkheden om de visumplicht voor medisch personeel op te heffen. Dat verklaarde Dery, die van de gelegenheid gebruik maakte om zijn Marokkaanse roots aan te halen.

Marokko besloot op 10 december 2020 om de betrekkingen met Israël te normaliseren. Sindsdien zijn er bijna wekelijks uitwisselingen tussen verantwoordelijken van beide landen. Ook zijn er gesprekken aan de gang voor een staatsbezoek van Koning Mohammed VI aan Israël. De monarch eist echter dat de onderhandelingen tussen Palestijnen en Israëli’s eerst worden hervat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team