Zoeken

Israël ontkent opening wervingsbureau in Marokko

26 augustus 2022 - 19:00 - Wereld

©

De aanwerving van Marokkaanse arbeidskrachten door een in Casablanca gevestigd aanwervingsbureau voor rekening van Israël is een zuiver verzinsel. Het verbindingsbureau van de Joodse staat in Rabat ontkent deze informatie en verklaart hier niets mee te maken te hebben.

Deze opheldering komt op een moment dat verschillende Marokkanen die werk zoeken in Israël, vooral in de bouwsector, de kantoren van het nepbedrijf aan de Avenue Mustapha El Maâni bezochten, meldt Al Ahdath. In ruil voor een grote som geld beloofde het nepbedrijf banen in Israël aan jongeren uit verschillende regio’s van het koninkrijk.

Lees ook: Israël streeft naar integratie Marokkaanse werknemers in diverse sectoren

Een Israëlische diplomatieke bron stelt dat er nog geen overeenkomst is ondertekend tussen Marokko en Israël over deze kwestie. De toegang van werkzoekenden tot Israël valt onder de verantwoordelijkheid van het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken in Tel Aviv. Alleen laatstgenoemde is bevoegd om verklaringen af te geven waarbij aan buitenlanders het recht wordt verleend om op Israëlisch grondgebied te werken.

Lees ook: Israël wil Marokkaanse werknemers aanwerven

Dezelfde bron legt uit dat de aanwerving van werknemers niet kan plaatsvinden zonder de goedkeuring van het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze laatste stelt de criteria vast voor het in dienst nemen van buitenlandse werknemers. Bovendien worden alle geselecteerde personen doorgelicht door de Israëlische veiligheidsdiensten alvorens hen een visum wordt verstrekt. Alleen dan mogen zij het Israëlisch grondgebied betreden en er werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team