Zoeken

Isam, doodgeslagen om een sigaret (video)

19 april 2021 - 11:20 - Wereld

©

Op 6 april is de 34-jarige Marokkaan Isam, door zes jonge mensen, onder wie twee minderjarigen, aangevallen in een park in het Spaanse plaatsje Logroño. Het slachtoffer is later die dag in het ziekenhuis overleden. De aanleiding voor de aanval zou een sigaret zijn geweest.

Toen Isam in een park in Logroño staande werd gehouden door een groep jongeren werd hem gevraagd of hij sigaretten bij zich had. Toen hij de vraag met “nee” beantwoorde begonnen ze Isam te schoppen en te slaan. "We waren verrast door dit zinloze geweld. Ze lieten hem eerst bewusteloos op de grond liggen en keerden later terug om hem te strippen", vertelt Eduardo Esteban Pinillos, hoofdinspecteur van de gerechtelijke politie.

"Ze namen zijn portemonnee, zijn fiets en zijn jas", zegt de hoofdcommissaris van de nationale politie van La Rioja, Jesús Herranz. De zwaargewonde Marokkaan werd gevonden door een voorbijganger en vervolgens met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij in de loop van de dag is overleden. Er zijn inmiddels vier jonge mannen en twee jonge vrouwen opgepakt voor de fatale mishandeling.

Volgens de Spaanse agenten was er geen sprake van een racistisch motief. "Het had iemand anders kunnen zijn", zeggen beide agenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team