Zoeken

Melilla wil strategisch plan tegen blokkade Marokko

26 februari 2023 - 22:00 - Wereld

©

De economie van Melilla heeft een "harde klap" gekregen door de unilaterale sluiting van de commerciële douane door Marokko, de sluiting van de grens als gevolg van de Covid-19 pandemie en de oorlog in Oekraïne, aldus Eduardo de Castro, de president van de autonome stad, die oproept tot de invoering van een strategisch plan.

Voor de leider van de lokale regering van Melilla hebben al deze factoren "een van de belangrijkste motoren van de economie van Melilla verloren doen gaan, waardoor de activiteit in de horeca, de detailhandel en andere diensten aanzienlijk is verminderd". De Castro erkent dat in "moeilijke situaties", zoals die welke Melilla momenteel doormaakt, "er geen ruimte is voor improvisatie en dat het tijd is om een strategisch plan uit te voeren, zodat elke betrokken overheidsinstantie weet wat ze moet doen".

Lees ook: Sebta en Melilla vragen toetreding tot EU om tegengewicht te bieden aan Marokko

Volgens De Castro is het het doel van Melilla om "totale zelfvoorziening en duurzaamheid te bereiken, gebaseerd op een beleid van sociale inclusie en welzijn". "Het hoofdidee is niet om de crisis op te lossen alsof het een tijdelijk probleem is, maar om een ​​grote structurele transformatie door te voeren die de stad opnieuw positioneert in de internationale context en haar dynamiek versterkt om kansen te genereren voor jongeren en ondernemers", concludeerde de president van de autonome stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team