Zoeken

Interpol heeft Marokkaanse politici en zakenlieden in het vizier

28 oktober 2020 - 10:20 - Marokko

©

De lijst van betrokkenen bij cocaïnehandel en het witwassen van geld in Marokko blijft groeien, meldt de internationale opsporingsorganisatie Interpol. Er is een onderzoek opgestart door het regionale kantoor in Rabat dat zich naast de georganiseerde misdaad in Noord-Marokko ook richt op persoonlijkheden uit de politiek en het bedrijfsleven.

Een speciaal internationaal politieteam is afgereisd naar Marokko om onderzoek te doen naar een crimineel netwerk dat zich bezighoudt met cocaïnehandel en het witwassen van geld in heel Europa, meldt het dagblad Al Massae. Ook de zakenbelangen van bepaalde Marokkaanse politici en ondernemers zullen onder de loep worden genomen.

Het witwassen van geld in Europa is volgens de krant iets waar vooral drugshandelaren uit Nador en Driouch, zakenmensen en bepaalde politieke figuren in Marokko zich mee bezig houden. Om dit een halt toe te roepen is er een nieuwe lijst van internationaal gezochte personen overhandigd aan het Interpol-kantoor in Rabat.

Het speciale team zal afreizen naar Rotterdam, Nederland en de Spaanse enclave Melilla omdat dit de plekken zijn waar verdachten gewend zijn hun fortuin wit te wassen. Het is de bedoeling dat de operatie discreet wordt uitgevoerd. Het geld dat ze vermoeden aan te treffen zal door het team in beslag worden genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team