Zoeken

Spanje wil nationaliteit intrekken van Marokkaanse zakenmannen

24 februari 2021 - 09:20 - Wereld

©

Meerdere Spaanse zakenmannen van Marokkaanse afkomst verliezen mogelijk hun Spaanse nationaliteit vanwege hun vermeende betrokkenheid bij het witwassen van geld. Alle verdachten zijn in het zuiden van Spanje en in Sebta en Melilla gevestigd.

Assabah bericht dat de Spaanse autoriteiten de nationaliteit willen intrekken van dertig zakenmannen en handelaren van Marokkaanse afkomst. Volgens het medium hebben de autoriteiten een lijst opgesteld van zakenmensen die zich vermoedelijk bezighouden met dubieuze praktijken, zoals het witwassen van geld, met name in Sebta en Melilla.

De Spaanse autoriteiten vermoeden ook dat de verdachten van de gezondheidscrisis in Spanje misbruik maken om geld wit te wassen door de aankoop van onroerend goed, voornamelijk in Algeciras, Cadiz en Malaga.

Het blad stelt dat de zaak aan het licht kwam toen de Spaanse autoriteiten informaties kregen over de politieke activiteiten van de zakenlieden in Catalonië. De autoriteiten hadden toen uit angst voor electorale corruptie een onderzoek gestart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team