Zoeken

Minister Moulay Hafid Elalamy schrapt internetwet onder druk

16 december 2013 - 12:36 - Marokko

©

Na slechts drie dagen heeft de nieuwe minister van Handel en Industrie, Moulay Hafid Elalamy, het wetsvoorstel op het gebruik van internet in Marokko geschrapt.

De tekst werd op 12 december op de website van het secretariaat-generaal van de regering geplaatst. Op Twitter stelt Moulay Hafid Elalamy "dat het internetrecht te belangrijk en structurerend is" en er dus absoluut een brede consensus moet worden bereikt.

De tekst moest deze week door de regering worden behandeld. Moulay Hafid Elalamy zou onder druk van internetgebruikers hebben gehandeld.

Het wetsvoorstel voorzag een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar en een boete gaande tot 100.000 dirham, in het geval van meervoudige overtredingen zoals data-spionage of schending van de privacy. Strenge sancties werden ook voorzien bij het publiceren van informatie over de vervaardiging van explosieven of nucleaire materialen en het ontuchtig gebruik van beelden van kinderen.

De tekst moest alle internet gerelateerde activiteiten in Marokko regeren, waaronder publiciteit en e-marketing, de elektronische uitwisseling van juridische informatie, de bescherming van de consument, de openbare veiligheid, outsourcing en beveiliging van informatiesystemen en de strijd tegen spam en phishing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team