Zoeken

Amerika wil Marokkaans wetsvoorstel tegen normalisering met Israël blokkeren

6 december 2013 - 20:20 - Marokko

©

Vooraanstaande Amerikaanse regeringsmedewerkers werden gecontacteerd om het Marokkaans wetsvoorstel tegen de normalisering van de betrekkingen met Israël te blokkeren. Dat meldt Al Ousboue.

De contacten werden gelegd door de Amerikaanse inlichtingendiensten, en niet door het afdelingen van Buitenlandse zaken, weet het weekblad.

In Marokko hebben joodse lobby’s ook al Koning Mohammed VI verzocht de wet te weigeren. Shimon Samuels van het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles, vraagt in een brief aan de Marokkaanse monarch in te grijpen. Als de tekst wordt goedgekeurd, zou dat volgens hem schadelijk zijn voor het tolerant imago van Marokko, dat wereldwijd bekend is voor zijn unieke relatie met de Joodse gemeenschap.

Volgens het Marokkaans Observatorium tegen de normalisering van de betrekkingen met Israël, "doelt de Joodse staat erop de Marokkaanse samenleving te infiltreren, om de identiteit en geschiedenis van het land te vervalsen, om etnische conflicten te creëren en om chaos te brengen in de Maghreb, met als finaliteit entiteiten te creëren die het zionistisch project steunen".

Het wetsvoorstel, dat de steun heeft van vijf partijen - PJD, USFP, Istiqlal, PAM, PPS - voorziet een gevangenisstraf van 2 tot 5 jaar en een boete van 10.000 tot 100.000 euro voor iedere Marokkaan die Israël bezoekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team